Via de oude infrastructuur, die nog overal te vinden is, kun je vanuit ons huis direkt beginnen aan een heerlijke wandeling of aan een fietstocht met de mountainbike. We hebben er 2 te leen.) Je kan er ongestoord eindeloze wandelingen maken of fietsen, dwars door de heuvels van het ene dorp naar het andere.

Voor ‘echte’ wielrenners is er de mogelijkheid het parcours na te fietsen van de “Ardechoise”, een 3 daags wielerevenement dat georganiseerd wordt door het dorp Saint Félicien. Meer info over de “Ardechoise”, een jaarlijks fietsfestijn waar ongeveer 15.000 fietsfanaten uit heel Europa aan deel nemen, vindt u op de website van de Ardechoise: www.ardechoise.fr

Voor meer informatie over fietsen in onze regio kunt u  www.fietseninfrankrijk.info raadplegen.

Verder is het gebruik van het zwembad inbegrepen bij de prijs. Het bad heeft een afmeting van 7.30 x 3.60 m. De diepte is 1.20m. Het is ongeschikt om in te duiken. Van de huurders wordt verwacht dat ze meehelpen het zwembad schoon te houden.

De dichtstbijzijnde steden

De dichtstbijzijnde steden zijn Annonay en Tournon, waar je naar de grote supermarkten kan om inkopen te doen. Voor de dagelijkse boodschappen is er een dorp op ongeveer 10 minuten rijden, waar een uitstekende bakker, slager en kleine Casino te vinden zijn. Gelukkig hebben we ook weer een bakker in Préaux, dus voor verse croissants kun je daar terecht.

In de omgeving

In de omgeving zijn allerlei leuke, typisch Franse dorpen en steden te bezoeken, b.v. Vienne, met een prachtige Romeinse tempel middenin de mooie, oude binnenstad! Lyon (1 uur rijden met de auto) de tweede stad van Frankrijk met mooie bezienswaardigheden, Avignon (ongeveer anderhalf uur rijden) en niet te vergeten Romans, de stad van de schoenen! In het huis staat een map klaar met alle toeristische informatie die u nodig heeft om uw verblijf zo interessant mogelijk te maken.

Golf

Verder zijn er uitstekende mogelijkheden in de buurt om te gaan golfen. In de direkte omgeving liggen 4 fantastische golfbanen. De meeste banen zijn aangelegd op het domein van een kasteel, dus de omgeving is prachtig. In tegenstelling tot de banen in Nederland kan je altijd terecht en hoef je nauwelijks van te voren te reserveren. Dus heerlijk relaxed golfen voor een redelijke prijs!!
Op ons eigen terrein hebben we een bunker aangelegd om het bunkerspel te oefenen en in de wei staat een groot net waar lange slagen geoefend kunnen worden. Kortom wij vinden dit een waar paradijs voor de golfer.

Golfclub Saint Clair in Annonay
Golfclub Albon-Senaud www.golf-albon.com

Wijn

Topkwaliteit in het Rhônedal.
In het Rhônedal is er veel opwindends te beleven voor de ware wijnliefhebber. Er is veel te genieten op wijngebied in het hele dal, omdat alle top gemeenten op hooguit een uur rijden te bereiken zijn. Van Condrieu, Cornas, Mauve tot Chateau-neuf-du-Pape liggen topwijngaarden die zeer de moeite waard zijn te bezoeken. Zowel in de caves van Delas als Chapoutier en Jaboulet, resp. in St. Jean de Muzol en Tain Hermitage kun je dagelijks terecht om de meest exquise wijnen te proeven. Je wordt er meestal hartelijk onthaald en op een mooie proeverij getrakteerd.
Je kunt er ook nog wijn ‘en vrac’ kopen, dus in een vaatje van 5 of 10 liter. Voor mensen die houden van zelf bottelen staat er een kurkapparaat in een van de kelders en er zijn voldoende flessen aanwezig.

In 2013 kunnen wij in de herfst een wijn-arrangement voor u verzorgen: u kunt kennis maken met een aantal wijngaarden en de pluk van de druiven bijwonen. Indien gewenst kunt u zelf een ochtend of middag meedoen met de druivenpluk!

Meer informatie vind u op:

http://members.home.nl/hsmunster/wijn/cotesdurhone.htm

http://www.rhonealpes-toerisme.com/index.php

www.chapoutier.fr